środa, 7 marca 2018

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

     Jajka faszerowane prostym nadzieniem ze szczypiorkiem. Ogromnym smakołykiem są tu chrupiące chipsy z parmezanu. Hit Wielkanocy!

4 jajka
2 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
sól
pieprz biały
słodka papryka w proszku
ok. 4 łyżki parmezanu

Parmezan rozsypać na powierzchnię o kształcie prostokąta o wymiarach ok. 21x12 cm, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 4-5 minut. Ostudzić, połamać na mniejsze kawałki.
Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, dodać majonez, sól, pieprz i paprykę do smaku, rozetrzeć na jednolitą masę. Dodać połowę posiekanego szczypiorku, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Nadziać białka, po wierzchu obficie posypać pozostałym szczypiorkiem. W każde jajko włożyć kawałki chipsów z parmezanu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz