sobota, 8 kwietnia 2017

Zielona sałatka z tuńczykiem

     Warstwowa sałatka z tuńczykiem, zielonym groszkiem i ogórkami kiszonymi. Może być nowością - przebojem na Waszym wielkanocnym stole :) Niby proste ale przepyszne połączenie składników!


1 puszka zielonego groszku
2 puszki tuńczyka
150 g żółtego sera
5-6 ogórków kiszonych
1/2 szklanki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta soli
pieprz

Zielony groszek odcedzić z zalewy.
Tuńczyka odcedzić, rozdrobnić widelcem.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Ogórki kiszone pokroić w kostkę.
Do majonezu dodać jogurt naturalny, sól i pieprz, wymieszać.
Wszystkie składniki podzielić na 3 równe części. Na dno szklanej salaterki wysypać kolejno: 1/3 zielonego groszku, 1/3 żółtego sera, sos majonezowy, 1/3 tuńczyka, 1/3 ogórków kiszonych, sos majonezowy. Kłaść warstwami aż do zużycia wszystkich składników.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz